Doktora Sor
Diş Eti Tedavileri

Diş Eti Tedavileri

İnterantalia Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Antalya ( Lara 'da) Diş Eti Çekilmesi - diş eti tedavilerini 2006 yılından günümüze kadar başarıyla devam ettirmektedir.


Diş Eti Tedavileri (Periodontoloji)

Diş etiniz Kanamasın... Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları)


Periodontoloji; Dişin çevre dokularla,çene kemiği,diş eti,yanak,dil, ilişkilerini ve bu dokuların sağlığını tedavilerini inceleyen diş hekimliği bilim dalıdır.


Diş eti hastalanır mı ?

Diş eti, dişlerin ağızda tutunmasını sağlayan çene kemiği ile bağlantısını koruyan canlı bir dokudur. Diş ile diş eti sınırı arasında plak birikimi sonucu diş eti hastalanmaya başlar. Tartar birikimi artar, diş eti kızarmaya kanamaya başlar , şişer,iltihaplanır. İltihaplanan diş eti canlılığını yavaş yavaş yitirir ve dişe tutunamaz ve çekilmeye başlar. Diş eti çekilmesini takiben de dişi tutan çene kemiğinde erimeler başlar ve en sonunda dişler tıpkı süt dişleri gibi düşmeye,dökülmeye başlar.


Tartar nasıl oluşur ?

Tartar dediğimiz diş taşlarıdır.Diş ile diş eti sınırında yemek artıklarıyla asidik ortam artar. Bu ortam bakteriler için elverişlidir ve plak birikimine yol açar. Düzenli ve yeterli doğru teknikte diş fırçalama yapılmazsa plak birikimi yoğunlaşır. Plak birikimi arttıkça tükürük ve bakterilerin de etkisiyle kristalleşir ve diş taşları oluşur. Tartar oluşumunun hızı bireyden bireye dişten dişe farklılık gösterir.



Diş eti bakımı nasıl yapılır ?

En önemli diş eti bakımı düzenli yeterli ve doğru teknikte diş fırçalamadır. Buna ek olarak fırçalamayla uzaklaştıramadığınız lekelenmeler,tartar ve plak temizliği için 6 ayda bir yani yılda 2 defa diş hekiminize muayene olmaktır. Diş hekiminizin fırçalama ve gargara, ağız bakımı önerilere uymalıdır.



Tartarlar(diş taşları) temizlenmezse ne olur ? Tartar temizliği dişlere zarar verir mi ?

Diş taşları 6 ayda bir mutlaka temizlenmelidir. Çünkü diş taşı (tartar) birikimi diş eti çekilmesine ve çene kemiği erimesine yol açar. Bu da diş kayıplarıyla sonuçlanır. Diş taşı temizliği kesinlikle zararlı bir işlem değildir. Yılda en az 2 defa yapılması gereken bir tedavidir. Diş taşı temizliği sonrası bir iki hafta hassasiyet yapabilir. Minimal düzeyde ve zarar derecesi bulunmayan mine de aşınma yapabilir. Ama bu göz ardı edilecek kadar küçük oranlardadır. Diş taşı temizliği eğer yapılmazsa dişte renklenmeler artacaktır , diş eti kanamaya başlayacak ve kanama git gide artacaktır öyle ki sabah uyandığınızda yastığınıza kan bulaştıracak kadar. Zamanla iltihaplanma ve ağrı da başlayacaktır ya da ağrı yapmadan kemikte erime başlatarak diş kayıplarına sebep olacaktır. Bu sebeplerden dolayı diş taşı ( tartar) temizliği 6 ayda bir mutlaka yapılmalıdır.



Ağız kokusuna deyinelim;

Ağız kokusunun aslında birçok sebebi olabilir. Ağız diş hijyeni en büyük sebeplerinden biri olmakla birlikte bazı mide rahatsızlıkları, şeker hastalığı, bazı vitamin eksiklikleri de sebep olmaktadır. Dişlerdeki çürükler diş taşları diş eti çekilmeleri sonucunda gıda birikiminin fazla olması ağız kokusuna sebep olur. ağız kokusunu önlemek için düzenli diş hekimi kontrolleri yaptırılmalıdır. Gerekli görülen tedaviler yaptırılmalı ve ağız ortamı en hijyenik duruma getirilmelidir. Buna ek olarak diş fırçalama, gargara ve diş ipi kullanımı alışkanlık haline getirilmeli ve ihmal edilmeden yapılmalıdır. Buna rağmen hala ağız kokusu şikayeti varsa doktorunuza başvurarak gerekli kan testleri ve tetkikleri yaptırılmalıdır.



Diş eti hastalığı ve kemik erimesi genetik olabilir mi ?

Eğer ailenizde dişlerini düzenli fırçalamasına ağız bakımına özen göstermesine rağmen genç yaşta dişlerinin tamamına yakınını birden bire kaybetme hikayesi varsa mutlaka diş hekiminize başvurmalısınız. Genetik olarak size geçmiş diş eti hastalığınız bulunabilir. Bu durum bir an önce tespit edilmeli ve önlenmeli tedavi edilmelidir.



Dişlerimi nasıl fırçala malıyım ?

Fırça kılları dişlere dik olacak şekilde diş etinden ağız boşluğuna doğru yuvarlak yavaş ama ritmik hareketlerle süpürme yapılmalıdır. Çiğneme yüzeyleri ve dişlerin arka yüzeyleri ihmal edilmemeli dişlerin bütün yüzeylerinde fırçalama yapılmalıdır. Fırçalama ortalama 3 dk sürmelidir. 3 ayda bir diş fırçası değiştirilmelidir.

                              

                                     İnterantalia Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği 


2006 yılından itibaren Antalya, Lara'da bulunan Özel İNTERANTALİA Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimiz kalite standartlarına uygunluğu, bölümlerinde uzmanlaşmış diş hekimi kadrosu ve başarılı diş tedavileriyle kusursuz hizmet anlayışını ilke edinmiş İNTERANTALİA ekibimiz siz değerli misafirimizi ailesine yeni bir birey olarak kazanmaktan mutluluk duyacaktır.

Misyonumuz Antalya Özel Ağiz Diş  Sagligi Hastanesi olarak modern diş tedavilerini en son teknoloji gelişmeleri ve teknikleri takip etmek ve uygulayabilmektir. Konusunda uzman hekimler eşliğinde sizlerin sadece diş problemlerinizi çözmek değil aynı zamanda oluşabilecek problemleri önlemek ve estetik bir gülüşe sahip olmanızı sağlamaktır. 


Dişlerinizdeki genel durumu iyileştirmekle beraber, hem diş sağlığınız hem de estetik bir gülüş için etkili çözümler üretmekteyiz. Diş tedavilerinde kliniğimizde son teknoloji aletlerle gerek duyulduğu durumda genel anestezi ile ağrısız ve acısız tedaviler, estetik operasyonlar gerçekleştirmekteyiz. Estetik gülüş tasarımı, implant tedavisi, zirkonyum diş kaplamaları ve protez köprüler, lamine diş kaplamaları, ortodonti tedavisi, dolgu ve kanal tedavisi gibi birçok diş tedavisini deneyimleye bilirsiniz. Böylece dilediğiniz gülümsemeye kısa sürede ve uzun yıllar kavuşa bilirsiniz...

Tamamen istatistik amaçlı veriler alma amaçlı sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.